About Us

Η φιλοσοφία μας

Πιστεύουμε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του marketing στην κοινωνία.

Στις εταιρίες, σε ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς, σε start – ups, σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα ψηφιακά forums, στη ζωή κάθε επαγγελματία, κάθε ανθρώπου. Θέλουμε να επανατοποθετήσουμε σωστά το marketing στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την αξία του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας και ολόκληρης της κοινωνίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του marketing είτε βρίσκονται από την πλευρά των μαρκών, είτε από την πλευρά των εταιριών που προσφέρουν υπηρεσίες marketing.

To The Marketing Hub θα βοηθήσει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν το marketing ή εργάζονται ως marketers να διασυνδεθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και προβληματισμούς, να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του marketing στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να διευρύνουν σημαντικά τις γνώσεις τους, να ενισχύσουν τις ικανότητές τους και εν κατακλείδι να αναπτύξουν περαιτέρω την καριέρα τους.

Επιθυμία μας είναι να εργαστούμε μαζί για να επαναπροσδιορίσουμε το νέο, σύγχρονο marketing στη θέση που του αξίζει, με επαγγελματίες που βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο, στη θέση του “οδηγού” για την ανάπτυξη της οικονομίας και για μία καλύτερη ζωή!

Ο σκοπός μας

Να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω ενός ανθρωποκεντρικού Marketing.

Το όραμά μας

Να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη και πιο ενεργή κοινότητα marketing στη χώρα μας, βοηθώντας τους marketers να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και την καριέρα τους.

Οι αξίες μας

Doing the right thing. Το ethical marketing είναι μία ολόκληρη φιλοσοφία “of doing the right thing”, η οποία ξεπερνάει απλά την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών και αγγίζει συνολικά την κοινωνία. Ένα marketing με ισχυρές αταλάντευτες αξίες που αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια, διαφάνεια και δίκαιο τρόπο όλους τους stakeholders μίας εταιρίας ή ενός οργανισμού, όπως οι εργαζόμενοι, οι πελάτες, οι μέτοχοι, οι συνεργάτες, η κοινωνία.

Passion for innovation. Η καινοτομία είναι σύμφυτη της προόδου και των αλλαγών. Είναι αυτή που οδηγεί στη διαφοροποίηση, στην ανταγωνιστικότητα, στην ανάπτυξη. Την πιστεύουμε, την αγαπάμε και την επιδιώκουμε σε μία “οριζόντια” κατεύθυνση, μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στο “The Marketing Hub”, αλλά και σε κάθε δράση μας. Η καινοτομία είναι DNA στοιχείο του marketing.

Great Together.“Τα σπουδαία πράγματα στις επιχειρήσεις δεν γίνονται ποτέ από ένα άτομο, γίνονται από μία ομάδα ανθρώπων” έχει πει ο Steve Jobs. Επιθυμία μας είναι η πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ όλων των μελών του marketing community. Συνεργασία όλων με όλους. Πιστεύουμε στην ατομική δέσμευση, αλλά παράλληλα στην μαγεία και τη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και του “co – creation”.

Leaders are learners. Αναμφισβήτητα η γνώση είναι πάντα δύναμη. Το “The Marketing Hub”, φιλοδοξεί να αποτελεί το κορυφαίο hub αξιόπιστης, χρήσιμης και υψηλής αξίας γνώσης και περιεχομένου γύρω από όλους τους τομείς του marketing, φέρνοντας τις αντίστοιχες εξελίξεις, τις δυναμικές και τα διεθνή best practices στα μέλη της Ελληνικής κοινότητας του marketing.

Diverse, inclusive & exclusive. To “The Marketing Hub” είναι μία ανοικτή κοινότητα που αγκαλιάζει όλους όσους πιστεύουν στο marketing και σπουδάζουν ή εργάζονται στο χώρο του, ανεξαρτήτως οικονομικού τομέα, θέσης, εμπειρίας, εξειδίκευσης. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους που συνδέονται με το marketing αλλά και με αποκλειστικές υπηρεσίες σε όσους το επιθυμούν.

Bias for results. Πιστεύουμε ότι το marketing σήμερα μπορεί να μετρήσει με επιστημονικό τρόπο την αποτελεσματικότητα της κάθε ενέργειάς του, και την απόδοση κάθε επένδυσής του. Να αξιοποιήσει στο έπακρο πληροφορίες και δεδομένα, να αναδείξει την αξία του, να αποκτήσει μία ηγετική θέση στις εταιρίες, αλλά και στη συλλογική συνείδηση της ευρύτερης οικονομικής ζωής του τόπου.

Σε ποιους απευθυνόμαστε

Marketing Leaders

Στελέχη που ηγούνται των τμημάτων marketing μίας εταιρίας και διαχειρίζονται τα αντίστοιχα marketing budgets. Το club αφορά αποκλειστικά CMOs, Marketing Directors, Marketing Managers, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση και την εκτέλεση στρατηγικών marketing, οδηγώντας στην πρόοδο και την ανάπτυξη των εταιριών τους.

Marketing Professionals

Αντιπροσωπεύουν ένα πολύ σημαντικό μέρος της ευρύτερης marketing κοινότητας της χώρας μας. Αφορά επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται στα τμήματα marketing ως in house marketers σε διάφορα επίπεδα και ρόλους, συμβάλλοντας ενεργά στην υλοποίηση των marketing στρατηγικών και στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

Marketing Students

Αφορά φοιτητές που σπουδάζουν στα διάφορα τμήματα marketing των Πανεπιστημίων της χώρας μας (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά). Πρόκειται για τους marketers του αύριο, οι οποίοι χτίζουν γνώσεις και δεξιότητες ώστε να βοηθήσουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του marketing και της επιχειρηματικότητας στην αγορά μας.

JOIN US

Γίνε μέλος του The Marketing Hub.

Οι άνθρωποι του
The Marketing Hub

Σημαντικές προσωπικότητες του marketing από την μεριά των επαγγελματιών του χώρου, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και φοιτητές και απόφοιτοι σχολών marketing της χώρας μας συνεργάζονται σε εθελοντική βάση με το The Marketing Hub σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων του, τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο.

Τα Founding Members του The Marketing Hub είναι η Κατερίνα Νικολάου και ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος.

Advisory Board

Σκοπός του Advisory Board είναι να προσφέρει πολύτιμη γνώση, εμπειρία, δυνατότητες δικτύωσης, καθώς και συμβουλές στρατηγικού χαρακτήρα, προκειμένου να επιτευχθεί το όραμα και η αποστολή του The Marketing Hub, δημιουργώντας τη μέγιστη αξία για όλους τους επαγγελματίες του marketing, τα brands και τις επιχειρήσεις της χώρας. Αποτελεί το συμβουλευτικό όργανο του The Marketing Hub.

Συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες του marketing από τον ακαδημαϊκό χώρο και τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα κατά αλφαβητική σειρά…

Νίκος Βαρβαδούκας

VP Brand & Customer,Public Group

Μιχάλης Βλασταράκης

Group Chief Marketing Officer, Eurobank

Σέργιος Δημητριάδης

Professor of Marketing, Athens University of Economics and Business 

Χάιδω Ηλιοπούλου

Head of Brand Marketing Communications, Media and Insights, Vodafone

Κική Καραμανλή

Partner, SpenglerFox

Διονύσης Τσίτος

Managing Director, Volton

Κωνσταντίνα Ψαρράκου

Director Marketing & Digital, Papastratos

Κατερίνα Νικολάου

Founder, blueseize

Markos Fragkoulopoulos, advisory board

Μάρκος Φραγκουλόπουλος

Corporate Relations & Partnership Leaders, Interamerican

Marketing Initiatives Leaders

Μέλπω Γκόφα

Head of Planning, SohoSquare

Θεώνη Δημοπούλου

Group Communications Marketing Manager, Austriacard Holdings